Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15768
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКрахмальова, Н. А.uk
dc.contributor.authorХмелевська, Л. П.uk
dc.contributor.authorШевчук, Ю. А.uk
dc.date.accessioned2020-08-03T19:45:57Z-
dc.date.available2020-08-03T19:45:57Z-
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationКрахмальова Н. А. Теоретико-методичні аспекти оцінювання ефективності управління розвитком готельно-туристичної індустрії [Текст] / Н. А. Крахмальова, Л. П. Хмелевська, Ю. А. Шевчук // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні науки. - 2019. - № 6 (141). - С. 40-46.uk
dc.identifier.issn2413-0117
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15768-
dc.description.abstractУ статті представлено результати дослідження в частині оцінювання ефективності управління розвитком готельно-ресторанної індустрії. Аналіз статистичної інформації виявив певну розрізненість в наявності показників розвитку готельно-ресторанної індустрії за різними джерелами. Сформовані та обґрунтовані методичні аспекти до оцінювання ефективності управління розвитком готельно-туристичної галузі можуть бути використані для визначення доцільності інвестиційних вкладень у проєктні ініціативи на регіональному рівні, а також у практичній діяльності суб’єктів господарювання на мікро-, мезо- та макрорівнях. Крім того, консолідована статистична інформація стане доступною для подальшого застосування. У процесі дослідження визначено переваги системного підходу під час здійснення економічного аналізу, що надає можливість управління інформацією для забезпечення узгодженості різних рішень у регіональному контексті: як за напрямами (виробничі, фінансові чи маркетингові), так і за рівнем – стратегічні, тактичні чи оперативні. Запропонований підхід, з одного боку, являє методичне підґрунтя для вдосконалення стратегії управління розвитком готельно-туристичної індустрії України, а з іншого, – може стати дієвим тактичним інструментом для досягнення цільових орієнтирів, визначених у стратегії управління розвитком туризму, які базуються на врахуванні впливу чинників при визначенні туристичної пріоритетності регіону, обмежень, проблем, можливостей, а також імовірних сценаріїв розвитку.uk
dc.description.abstractВ статье представлены результаты исследования в части оценивания эффективности управления развитием гостинично-ресторанной индустрии. Анализ статистической информации выявил определённую разрозненность в наличии показателей развития гостинично-ресторанной индустрии по разным источникам. Сформированые и обоснованные методические аспекты к оцениванию эффективности управления развитием гостинично-туристической отрасли могут быть использованы для определения целесообразности инвестиционных вложений в проектные инициативы на региональном уровне, а также в практической деятельности субъектов хозяйствования на микро-, мезо- и макроуровнях. Кроме того, консолидированная статистическая информация станет доступной для дальнейшего использования. В процессе исследования установлены преимущества системного подхода в проведении экономического анализа, предоставляющего возможность управления информацией для обеспечения согласованности различных решений в региональном контексте: как по направлениям (производственные, финансовые или маркетинговые), так и по уровню – стратегические, тактические или оперативные. Предложенный подход, с одной стороны, является методической основой для совершенствования стратегии управления развитием гостинично-туристической индустрии Украины, а с другой, – может стать действенным тактическим инструментом для достижения целевых ориентиров, определённых в стратегии управления развитием туризма, основанные на учёте влияния факторов при определении туристической приоритетности региона, ограничений, проблем, возможностей, а также вероятных сценариев развития.ru
dc.description.abstractThe article discusses the research findings in the area of assessing management efficiency of the hotel and restaurant industry development. The statistics review has revealed certain inconsistency in presenting data on hotel and restaurant industry development indicators across different sources. The study offers a robust methodology to evaluate management efficiency in the hospitality and tourism sector development that can be used to determine the feasibility of investment project initiatives at the regional level as well as have practical implications for business entities’ activities at micro-, meso- and macrolevels. Apart from that, the consolidated statistical information will be available for further application. The research results demonstrate the benefits of the system approach in economic analysis which facilitates better information management to ensure coherence in decision making in a regional context in the areas of production, finance or marketing subject to different levels – strategic, tactical or operational. The proposed approach is a valid methodological framework that has great potential to enhance the Ukrainian hospitality and tourism industry management strategy, on the one hand, and might become an effective tactical tool to attain the benchmarks set within the tourism management development strategy, on the other, based on accounting of impact factors in identifying regional tourism priorities, revealing barriers, threats, opportunities and possible development scenarios.en
dc.languageuk
dc.subjectготельно-ресторанна індустріяuk
dc.subjectпідприємництвоuk
dc.subjectінвестиційно-туристична привабливістьuk
dc.subjectуправлінняuk
dc.subjectефективністьuk
dc.subjectмоделюванняuk
dc.subjectкореляційно-регресійний аналізuk
dc.subjectстатистичний аналізuk
dc.subjectгостинично-ресторанная индустрияru
dc.subjectпредпринимательствоru
dc.subjectинвестиционно-туристическая привлекательностьru
dc.subjectуправлениеru
dc.subjectэффективностьru
dc.subjectмоделированиеru
dc.subjectкорреляционно-регрессионный анализru
dc.subjectстатистический анализru
dc.subjecthotel and restaurant industryen
dc.subjectentrepreneurshipen
dc.subjectinvestment and tourist attractivenessen
dc.subjectmanagementen
dc.subjectefficiencyen
dc.subjectmodellingen
dc.subjectcorrelation and regression analysisen
dc.subjectstatistical analysisen
dc.titleТеоретико-методичні аспекти оцінювання ефективності управління розвитком готельно-туристичної індустріїuk
dc.title.alternativeTheoretical and methodological aspects in assessing management efficiency of the hotel and restaurant industry development
dc.title.alternativeТеоретико-методические аспекты оценивания эффективности управления развитием гостинично-туристической индустрии
dc.typeArticle
local.contributor.altauthorКрахмалёва, Н. А.ru
local.contributor.altauthorХмелевская, Л. П.ru
local.contributor.altauthorKrakhmalova, N. A.en
local.contributor.altauthorKhmelevska, L. P.en
local.contributor.altauthorShevchuk, Yu. A.en
local.subject.sectionПроблеми розвитку економікиuk
local.sourceВісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні наукиuk
local.source.number№ 6 (141)uk
local.subject.facultyФакультет економіки та бізнесуuk
local.subject.departmentКафедра підприємництва та бізнесуuk
local.identifier.doi10.30857/2413-0117.2019.6.4
local.subject.method0
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра підприємництва та бізнесу (ПБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V141_P040-046.pdf202,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.