Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25088
Назва: Інформаційні технології візуалізації у дизайні
Інші назви: Information technologies of visualization in design
Автори: Бровченко, Анатолій
Тименко, Володимир Петрович
Ключові слова: візуалізація
дизайн
мультимедійні технології
visualization
design
multimedia technologies
Дата публікації: 27-чер-2023
Бібліографічний опис: Бровченко А. І. Інформаційні технології візуалізації у дизайні / А. І. Бровченко, В. П. Тименко // Digital transformations in culture : scientific monograph. – Riga, Latvia : "Baltija Publishing", 2023. – P. 142-162.
Source: Digital transformations in culture
Короткий огляд (реферат): Виокремлено необхідність та особливість формування у студентів закладів вищої дизайн-освіти професійної компетентності з мультимедійного дизайну. Автори вважають, що, при цьому, основний фокус має бути зорієнтований на формування здатностей здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти до подачі інформації в її найкреативніших і стимулюючих формах шляхом інтегрування технологій дизайну, відео, аудіо, анімації; проектуванні засобами комп’ютерної та електронної графіки динамічних презентацій, веб-сторінок для Інтернету та інших комунікаційних проектів. Наголошено, що проблема цифрової дизайн-освіти полягає і у відсутності належної уваги педагогічної громадськості по врахуванню дизайн-обдарованість студентів з візуального дизайну. В дослідженні висвітлено особливості проектно-художньої творчості дизайнерів-експериментаторів типу "зелені трикутники" (Greentriangle), "чорні квадрати" (Blacksquare), "білого поля" (Whitecircle). Сформульовано п’ять засад теорії "інформаційно-енергетичної потрійності творчо обдарованого єства дизайнера", які є методологічним підґрунтям для проектування педагогічними, науково-педагогічними працівниками закладів вищої дизайн-освіти освітнього середовища, сприятливого для визрівання творчої обдарованості студентів-дизайнерів. Автори виокремлюють особливості проектування візуального дизайнера, веб-дизайнера, UI-дизайнера та підкреслюють, що візуальний дизайн є поняттям значно ширшим за графічний дизайн та UI-дизайн (uidesign). В роботі подається сукупність особливих принципів візуального дизайну та проводиться опис трьох етапів оволодівання візуальним дизайном.
DOI: 10.30525/978-9934-26-319-4-9
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25088
Faculty: Факультет дизайну
Department: Кафедра мультимедійного дизайну
ISBN: 978-9934-26-319-4
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Кафедра мультимедійного дизайну (МД)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
336-Chapter-Manuscript-19328-1-10-20230626.pdf535,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.