Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26584
Название: Лінгвокультурний простір англійських неологізмів: особливості перекладу
Авторы: Гудкова, Наталія Миколаївна
Ключевые слова: англійські неологізми
перекладацька діяльність
лексичні трансформації
лінгвокультурний простір
Дата публикации: мар-2024
Издательство: Державний вищий навчальний заклад "Приазовський державний технічний університет"
Библиографическое описание: Гудкова Н. М. Лінгвокультурний простір англійських неологізмів: особливості перекладу / Н. М. Гудкова // Проблеми сучасної філології та перекладознавства в історико-культурному, психолінгвістичному, соціолінгвістичному та дидактичному вимірах : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, м. Дніпро, 28-29 березня 2024 року. – Дніпро : ДВНЗ "ПДТУ", 2024. – С. 154-157.
Краткий осмотр (реферат): Вивчення неологізмів ніколи не втратить своєї актуальності, оскільки неологізми, фіксуючи картину світу носія мови, дозволяють встановити зв’язок із певним періодом часу, визначити пріоритети суспільства. Підвищений інтерес до проблеми неології, яка займається питаннями утворення, функціонування та класифікації нової лексики, обумовлений важливою роллю неологізмів як дзеркала мовного розвитку, що відображає пристосування мови до умов його функціонування, що змінюються під впливом зовнішніх факторів. У сучасній лінгвокультурній парадигмі можливе і необхідне розширення розуміння неологізму не тільки як явища мови, а й розгляд неологізму як явища культури. Вільне володіння мовою, знання способів утворення неологізмів та трансформацій, що використовуються при їх перекладі, уважне вивчення контексту, в якому вжито слово, а також поінформованість про зміни у соціальному, економічному, політичному та культурному житті є запорукою успіху при перекладі неологізмів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26584
Faculty: Інститут права та сучасних технологій
Department: Кафедра філології та перекладу (ФП)
Располагается в коллекциях:Кафедра філології та перекладу (ФП)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Гудкова_Тези_2024.pdf582,16 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.