Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/363
Название: Інноваційні технології – стратегічний напрямок розвитку легкої промисловості
Авторы: Данилкович, А. Г.
Новіков, М. В.
Дата публикации: 2012
Библиографическое описание: Данилкович А. Г. Інноваційні технології – стратегічний напрямок розвитку легкої промисловості / А. Г. Данилкович, М. В. Новіков // Винахідництво і раціоналізація «Наука і техніка». - 2012. - № 2. – С. 23-27.
Source: Винахідництво і раціоналізація «Наука і техніка»
Краткий осмотр (реферат): Висунуті гіпотези і концепції щодо хімічної активності колагену і кератину в процесах їх взаємодії з хімічними реагентами різної природи доведені результатами досліджень кінетики і механізмів модельованих систем біополімертехнологічний розчин при обробці шкіряної і хутрової сировини та встановлені колоїдно-хімічні закономірності процесів на різних стадіях переробки шкур тварин у матеріали. На основі встановлених закономірностей структурних перетворень колагену і формування пористої волокнистої структури колагену дерми та колоїдно-хімічних процесів на різних стадіях переробки шкур тварин розроблені наукові основи технологій виготовлення шкіряних і хутрових матеріалів і виробів. Розроблено інноваційні ресурсозбережні і екологічно орієнтовані технології відмочувально-зольних, дубильних, наповнювально-жирувальних процесів, рідинного і фінішного оздоблення з використанням багатокритеріальної оптимізації, які забезпечують суттєве скорочення витрат хімічних реагентів, особливо екологічно шкідливих, залишкової їх концентрації у промислових стоках та тривалості технологічних обробок. Отримані за розробленими технологіями шкіряні та хутрові матеріали відзначаються високими фізико-хімічними характеристиками і використовуються для виготовлення виробів масового і спеціального призначення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/363
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Располагается в коллекциях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Наукові публікації (статті)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ.pdf398,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.