Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3667
Название: Діагностування структурно неоднорідних середовищ з гістерезисною квадратичною нелінійністю та релаксацією
Авторы: Лісовець, С. М.
Скрипник, Ю. О.
Дата публикации: 2011
Библиографическое описание: Лісовець С. М. Діагностування структурно неоднорідних середовищ з гістерезисною квадратичною нелінійністю та релаксацією [Текст] / С. М. Лісовець, Ю. О. Скрипник // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2011. - № 6 (62). - C. 27-33.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто розповсюдження пружних хвиль в структурно неоднорідних середовищах з гістерезисною квадратичною нелінійністю та релаксацією. Показано, що розподіл м’яких дефектів-включень по релаксаційним частотам дозволяє контролювати параметри таких дефектів. Наприклад, можна виявити зміну середнього розміру зерна в полікристалічних матеріалах в результаті термічної або механічної обробки (навантаження) цих матеріалів. Також показано, що для вимірювання невеликих змін акустичних параметрів пружної хвилі необхідно застосування високочутливих методів вимірювання, які дають можливість звести до мінімуму вплив власних електричних нелінійних спотворень електронних блоків та схем.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3667
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V62_P027-033.pdf441,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.