Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3920
Название: Виплати працівникам підприємства за МСФЗ в контексті соціальної складової фінансової звітності
Авторы: Безверхий, К. В.
Ключевые слова: виплати працівникам
примітки до річної фінансової звітності
соціальна складова
МСФЗ (МСБО)
фінансова звітність
алгоритм
показники
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Безверхий К. В. Виплати працівникам підприємства за МСФЗ в контексті соціальної складової фінансової звітності / К. В. Безверхий // Бухгалтерський облік і аудит. — 2015. — № 7. — C. 34-41.
Source: Бухгалтерський облік і аудит
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто питання відображення виплат працівникам підприємства за МСФЗ в контексті соціальної складової фінансової звітності. Метою дослідження є удосконалення фінансової звітності під вимоги МСФЗ, що відображають соціальну складову, а саме - виплати працівникам підприємства. Методи аналізу і синтезу використані для структурування предметної області дослідження на основі ідентифікації та формалізації питання виплат працівникам підприємства враховуючи національні та міжнародні стандарти бухгалтерського обліку та фінансової звітності. В результаті проведеного дослідження наведено авторську пропозицію щодо відображення інформації щодо виплат працівникам за МСФЗ у формі № 5 «Примітки до річної фінансової звітності», а саме: а) розмежовано виплати працівникам на короткострокові та довгострокові виплати; б) до короткострокових виплат включено наступні показники: 1) заробітна плата; 2) внески на соціальне забезпечення; 3) оплачувана щорічна відпустка; 4) оплачувана відпустка у зв’язку з хворобою; 5) участь у прибутку; 6) преміювання; 7) негрошові виплати; в) до довгострокових виплат працівникам підприємства включаються: 1) пенсії та разові виплати при виході на пенсію; 2) інші виплати по закінченні трудової діяльності; г) до інших довгострокових виплат працівникам належать: 1) додаткові оплачувані періоди відсутності на роботі; 2) виплати з нагоди ювілеїв чи інші виплати за вислугу років; 3) виплати за тривалою непрацездатністю; 4) виплати при звільненні. Наведено алгоритм заповнення запропонованого розділу - «XVI. Виплати працівникам», що уможливить його складання. Отриманий результат буде корисним для застосування в системі корпоративного управління суб’єктами господарювання різних галузей економіки. Результат дослідження має теоретичну і практичну цінність у відображенні виплат працівникам підприємства у фінансовій звітності відповідно до МСФЗ.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3920
Faculty: Факультет економіки та бізнесу
Department: Кафедра обліку і аудиту
ISSN: 2222-4459
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра фінансів та бізнес-консалтингу (ФБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
20170112_Bezverhiy_34-41.pdf326,43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.