Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/4523
Название: Вимоги до звітності сучасних корпорацій: зарубіжний та український досвід
Другие названия: Reporting requirements of modern corporations, foreign and Ukrainian experience
Авторы: Касич, Алла Олександрівна
Розсохань, Руслан Васильович
Ключевые слова: звітність
вимоги
підприємства
удосконалення
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Касич А.О. Вимоги до звітності сучасних корпорацій: зарубіжний та український досвід / А. О. Касич, Р. В. Розсохань // Облік і фінанси. – 2016. – № 4 (74). – С. 40-45.
Source: Облік і фінанси
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена визначенню існуючих вимог до звітності корпорацій та обґрунтуванню основних завдань для українських підприємств щодо імплементації сучасних моделей інформування суспільства про результати діяльності з позицій комплексності та максимальної інформативності. Розкрито особливості формування фінансової, консолідованої та інтегрованої звітності підприємства. Визначено вимоги, які пред’являються до кожного виду звітів в сучасних умовах. Охарактеризовано відмінності у процесах складання звітності зарубіжними та українськими підприємствами, що дозволило обґрунтувати завдання щодо удосконалення звітності вітчизняних корпорацій в контексті уніфікації до міжнародних вимог. Виявлено, що можливості удосконалення фінансової звітності мають певні обмеження, як наслідок, вирішення проблеми підвищення інформативності звітності відбувається за рахунок збільшення переліку звітних форм, в тому числі, через складання інтегрованих звітів. Зроблено висновок, що удосконалення звітності, в першу чергу, пов’язане із необхідністю розуміння ролі окремого підприємства у соціально-економічному розвитку країни.
Статья посвящена определению существующих требований к отчетности корпораций и обоснованию основных задач для отечественных предприятий по имплементации современных моделей информирования общества о результатах деятельности с позиций комплексности и максимальной информативности. Раскрыты особенности формирования финансовой, консолидированной и интегрированной отчетности. Определены требования, предъявляемые к каждому виду отчетов в современных условиях. Охарактеризованы различия в процессах составления отчетности зарубежными и украинскими предприятиями, что позволило обосновать задачи по совершенствованию отчетности отечественных корпораций в контексте унификации с международными требованиями. Выявлено, что возможности совершенствования финансовой отчетности имеют определенные ограничения, как следствие, решение проблемы повышения информативности отчетности происходит за счет увеличения перечня отчетных форм, в том числе, через составление интегрированных отчетов. Сделан вывод, что совершенствование отчетности, в первую очередь, связано с необходимостью понимания роли отдельного предприятия в социально-экономическом развитии страны.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/4523
Faculty: Факультет економіки та бізнесу
Department: Кафедра менеджменту та публічного адміністрування
ISSN: 2307-9878
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра управління та смарт-інновацій (УСІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
426-vimogi-do-zvitnosti-suchasnih-korporaciy-zarubizhniy-ta-ukrainskiy-dosvid.pdf170,92 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.