Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/485
Название: Сучасні тенденції технології одержання та застосування струмопровідних полімерних композицій
Авторы: Кислинський, С. О.
Новак, Д. С.
Березненко, Н. М.
Ключевые слова: conductivity
carbon fibers
carbon black
graphite
polyvinylchloride
токопроводимость
углеродные волокна
сажа
графит
поливинилхлорид
струмопровідність
вуглецеві волокна
сажа
графіт
полівінілхлорид
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Кислинський С. О. Сучасні тенденції технології одержання та застосування струмопровідних полімерних композицій / С. О. Кислинський, Д. С. Новак, Н. М. Березненко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2015. - № 3 (86) : Серія "Технічні науки". - C. 202-208.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): В статті проаналізовано основні види наповнювачів для створення струмопровідних полімерних композицій та представлено оптимальну схему створення такої композиції на основі ПВХ. Проаналізовано характер впливу наповнювачів на струмопровідність полімерних композицій. Для визначення струмопровідності створених композицій використано LCR-метр. В роботі обґрунтовано вибір наповнювача і полімерної матриці, створені нові струмопровідні композиції, обрано раціональне співвідношення компонентів по дослідженим струмопровідним і фізико-механічним показникам. Новизна роботи полягає у встановленні фізичних закономірностей впливу нанонаповнювачів на електропровідність полімерних композицій, можливості прогнозування електричних властивостей в залежності від природи та структури наповнювача, їх концентрації в композиції та умов експлуатації одержання виробів. Використовуючи результати роботи на практиці, з’являється можливість регулювання електропровідності та покращення фізико-механічних та технологічних характеристик одержаної ПВХ композиції, яка може використовуватися для легкої промисловості та при виготовленні товарів побутового призначення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/485
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V86_P202-208.pdf400,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.