Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/572
Название: Вдосконалення тектонічної структури та пластики костюма на основі вивчення авангардної течії «Футуризм»
Авторы: Кацимон, М. О.
Ніколаєва, Т. І.
Кудрявцева, Н. І.
Ключевые слова: futuristic style
aerodynamic shape
plastic mold
tectonics
architecture
module of design
the structure forms
футуристический стиль
аэродинамическая форма
пластичная форма
тектоника
архитектура
модуль
конструкция
структура формы
футуристичний стиль
аеродинамічна форма
пластична форма
тектоніка
архітектура
модуль
конструкція
структура форми
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Кацимон М. О. Вдосконалення тектонічної структури та пластики костюма на основі вивчення авангардної течії «Футуризм» / М. О. Кацимон, Ніколаєва Н. І. Кудрявцева // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2015. - № 4 (88) : Серія "Технічні науки". - C. 211-219.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Виявлено та проаналізовано пластичні та тектонічні особливості будови архітектурних форм в «футуристичному» стилі та розроблено системний підхід до проектування колекції жіночого одягу з вдосконаленими тектонічними та пластичними характеристиками. Дослідження являє собою комплекс загально - наукових принципів: метод соціологічного опитування був проведений для виявлення переважаючих складових елементів форми; системно - структурний аналіз дозволив визначити систему взаємопов'язаних елементів; морфологічний аналіз проводився з метою дослідження складових елементів внутрішнього заповнення площин форми; проаналізовано геометричні та обтічні аеродинамічні форми, формовані поверхні площин, принципи будови модульних конструкцій, які притаманні футуристичній архітектурі. На основі комплексного підходу до художнього проектування одягу було розроблено колекцію сучасного жіночого одягу, з елементами футуристичної архітектури. Дослідження обраної теми дало можливість вдосконалення нового підходу до визначення конструктивних особливостей та модульної будови складових елементів костюма в художньому проектуванні, які базуються на поступовому аналізі всіх видів інформації (текстова, ілюстративна, відеоматеріали). Досліджений матеріал може застосовуватись в роботі фахівців, що працюють в сфері дизайну та проектування (дизайнери, стилісти, художники). На основі проведених досліджень розроблено перспективну колекцію одягу, що має вдосконалену тектонічну структуру та високий рівень естетичної привабливості.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/572
Faculty: Факультет дизайну
Department: Кафедра мистецтва та дизайну костюма
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра мистецтва та дизайну костюма (МДК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V88_P211-219.pdf785,91 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.