Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/684
Назва: Залучення іноземних інвестицій як джерело економічного зростання
Автори: Бондаренко, О. О.
Нижник, К. С.
Ключові слова: foreign investment
the investment attractiveness
the investment climate
иностранные инвестиции
инвестиционная привлекательность
инвестиционный климат
іноземні інвестиції
інвестиційна привабливість
інвестиційний клімат
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Бондаренко О. О. Залучення іноземних інвестицій як джерело економічного зростання [Текст] / О. О. Бондаренко, К. С. Нижник // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 3 (77). - C. 88-95.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): Аналіз особливостей залучення іноземних інвестицій в Україну в умовах формування глобального економічного простору, вивчення проблем іноземного інвестування, пошук шляхів їх ефективного вирішення, визначення мотивів та стримуючих чинників збільшення обсягів іноземних інвестицій з метою удосконалення механізму розвитку інвестиційної сфери та інноваційного розвитку економіки. У статті використовувались наступні методи наукового дослідження: наукової абстракції, синтезу, індукції та дедукції - при визначенні поняття «іноземні інвестиції», розрахунково-аналітичний та графічний – при аналізі обсягу іноземний інвестицій в економіку України, системного аналізу, синтезу та порівняння – при визначенні проблем залучення іноземних інвестицій в економіку України. Теоретичну і методологічну основу наукового пошуку складають праці вітчизняних та закордонних вчених в області інвестування, а також статистичні та аналітичні дані. У статті проведено дослідження стану та проблем залучення іноземних інвестицій в економіку України та її інвестиційного клімату. На основі статистичної інформації проаналізовано динаміку залучення іноземних інвестицій, їх структуру за джерелами надходжень та місцем вкладення. Виявлено ряд основних проблем, що перешкоджають ефективному залученню іноземних інвестицій та їх залежність від різних факторів. Визначено основні шляхи потенційних змін у привабливості інвестиційного клімату та інтенсивності залучення іноземних інвестицій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/684
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V77_P088-095.pdf329,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.