Please use this identifier to cite or link to this item: http://er.knutd.com.ua/handle/123456789/720
Title: Дослідження морфології композицій на основі термопластичного крохмалю
Authors: Булах, В. Ю.
Жернова, Г. В.
Будаш, Ю. В.
Keywords: термопластичний крохмаль
біорозклад
мікрофотографії
термопластичный крахмал
биорозлажение
микрофотографии
thermoplastic starch
biorozlazhenie
photomicrographs
Issue Date: 2014
Citation: Дослідження морфології композицій на основі термопластичного крохмалю [Текст] / В. Ю. Булах, Г. В. Жернова, Ю. В. Будаш // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 81-88.
Abstract: Плівки виготовляються методом екструзії на екструдері ЧП - 25*16. Щоб дослідити морфологію отриманих плівок були зроблені мікрофотографії зразків з різним співвідношенням компонентів. Дослідження проводились з використанням методу поляризаційної мікроскопії та методом цифрової обробки та аналізу зображення. Було досліджено структуру та однорідність отриманих зразків. Доведена можливість створення плівок, які біологічно розкладаються під впливом факторів навколишнього середовища. Досліджена рівномірність розподілу компонентів та встановлено вплив природи пластифікатора на екструдат. Для композицій на основі термопластичного крохмалю запропонований метод дослідження морфології з використанням цифрових зображень. Вивчено структурні зміни плівок з різним вмістом компонентів. Розроблені композиції на основі термопластичного крохмалю прискореного розкладу, які наповнені домішками. Показано, що отримані композиції можуть використовуватись як матеріали, що біологічно розкладаються, тим самим допомагають вирішити проблеми переробки полімерного сміття.
URI: http://er.knutd.com.ua/handle/123456789/720
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
V80_P081-088.pdf808.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.