Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/720
Название: Дослідження морфології композицій на основі термопластичного крохмалю
Авторы: Булах, В. Ю.
Жернова, Г. В.
Будаш, Ю. В.
Ключевые слова: thermoplastic starch
biorozlazhenie
photomicrographs
термопластичный крахмал
биорозлажение
микрофотографии
термопластичний крохмаль
біорозклад
мікрофотографії
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Дослідження морфології композицій на основі термопластичного крохмалю [Текст] / В. Ю. Булах, Г. В. Жернова, Ю. В. Будаш // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 81-88.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Плівки виготовляються методом екструзії на екструдері ЧП - 25*16. Щоб дослідити морфологію отриманих плівок були зроблені мікрофотографії зразків з різним співвідношенням компонентів. Дослідження проводились з використанням методу поляризаційної мікроскопії та методом цифрової обробки та аналізу зображення. Було досліджено структуру та однорідність отриманих зразків. Доведена можливість створення плівок, які біологічно розкладаються під впливом факторів навколишнього середовища. Досліджена рівномірність розподілу компонентів та встановлено вплив природи пластифікатора на екструдат. Для композицій на основі термопластичного крохмалю запропонований метод дослідження морфології з використанням цифрових зображень. Вивчено структурні зміни плівок з різним вмістом компонентів. Розроблені композиції на основі термопластичного крохмалю прискореного розкладу, які наповнені домішками. Показано, що отримані композиції можуть використовуватись як матеріали, що біологічно розкладаються, тим самим допомагають вирішити проблеми переробки полімерного сміття.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/720
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V80_P081-088.pdf808,01 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.