Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/721
Название: Електропровідні гібридні композити на основі поліолефінів
Авторы: Куриптя, Я. А.
Слєпцов, О. О.
Шостак, Т. С.
Савченко, Б. М.
Ключевые слова: hybrid composition
fiber filler
particulate filler
polyolefins
conductivity
strength
гибридные композиции
волокнистый
дисперсный наполнитель
полиолефины
электропроводность
прочность
гібридні композиції
волокнистий
дисперсний наповнювач
поліолефіни
електропровідність
міцність
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Електропровідні гібридні композити на основі поліолефінів [Текст] / Я. А. Куриптя, О. О. Слєпцов, Т. С. Шостак, Б. М. Савченко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 89-97.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Зразки композицій отримували методом компаундування у дві стадії: 1) перемішування компонентів в лопатевому турбозмішувачі періодичної дії; 2) одношнекова екструзія з подальшим гранулюванням композицій. Друга стадія компаундування повторювалась декілька разів для досягнення максимально однорідного розподілу компонентів в композиції. Для дослідження властивостей отриманих композицій було використано такі методи: вольт–амперометричні вимірювання об’ємного та поверхневого опору ; визначення густини твердого тіла гідростатичним зважуванням; визначення показника течії розплаву за допомогою капілярної віскозиметрії; визначення міцності, видовження, модуля пружності ; визначення ударної міцності за Шарпі. Показана можливість створення композицій з різними типами наповнювачів на основі ПО із регульованими електропровідними та експлуатаційними властивостями. Встановлено, що провідність ГК зростає швидше в порівнянні з наповненням композиції одним з дисперсних або волокнистих наповнювачів, які використовувалися. Встановлено, що додавання волокнистих наповнювачів залежно від типу покращують механічні властивості ПО, а додавання порошкового наповнювача усуває недоліки , обумовлені анізотропією волокнистих наповнювачів у разі наповнення волокном, що підтверджується даними електрофізичних та фізико-механічними випробувань. Розроблено новий спосіб варіювання електропровідних та інших експлуатаційних властивостей шляхом створення ГК на основі ПО. Отримані ГК з регульованими електропровідними і експлуатаційними властивостями можуть бути використані в якості елементів мереж низьковольтного струму, або як антистатики.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/721
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V80_P089-097.pdf525,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.