Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/722
Название: Одержання вуглецевонаповнених полімерних композицій на основі поліолефінів
Авторы: Строкань, А. П.
Новак, Д. С.
Ключевые слова: graphitized soot
conducting polymers
nanocomposites
графитизированная сажа
электропровоящие полимеры
нанокомпозиты
графітизована сажа
електропровідні полімери
нанокомпозити
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Строкань А. П. Одержання вуглецевонаповнених полімерних композицій на основі поліолефінів [Текст] / А. П. Строкань, Д. С. Новак // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 97-105.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Зразки композицій отримували методом гарячого пресування з попередньо приготованих сумішей складових композицій на змішувачі типу диск-диск. Для дослідження властивостей створених композицій було використано такі методики: метод вольтметра –амперметра виміру об’ємного та поверхневого опору полімерного матеріалу згідно ГОСТ 6433.2-71; міцність, видовження, модуль пружності згідно ГОСТ 11262. Результати. Показана можливість створення композицій на основі ПО із регульованими провідними та експлуатаційними властивостями. Встановлено що провідність композицій при додаванні ВН зростає значно до певного масово-процентного вмісту і після цієї точки не в значній мірі підвищується . Добавка ВН у вигляді дисперсного порошку не покращує механічних властивостей, але, в свою чергу, значно зменшує тертя на поверхні композитів за рахунок ефекту змащення наповнювача. Показано можливість створення ПО композитів з ВН, що можуть мати задані експлуатаційні характеристики. Показано, що створені композити можуть бути використані на практиці як антистатики.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/722
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра промислової фармації (ПФ)
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V80_P097-105.pdf286,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.