Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/728
Название: Захист екотекстилю від патогенних мікроорганізмів
Авторы: Галик, І. С.
Семак, Б. Д.
Ключевые слова: eco textile
microorganisms
microbial-resistant preparations
nanotechnologies
экотекстиль
микроорганизмы
биоцидные препараты
нанотехнологии
екотекстиль
мікроорганізми
біоцидні препарати
нанотехнології
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Галик І. С. Захист екотекстилю від патогенних мікроорганізмів [Текст] / І. С. Галик, Б. Д. Семак // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 143-149.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Для досягнення мети дослідження застосовано мікробіологічний метод з метою затримання росту патогенних мікроорганізмів стафілокока, кишкової палички і дріжджоподібного грибка Сабура у виробах екотекстилю. Вивчено вплив деяких типів біоцидних препаратів на пригнічення життєдіяльності патогенних мікроорганізмів на текстильних матеріалах різного цільового призначення. Сформовано перелік препаратів, що можуть бути використані для протидії впливу патогенних мікроорганізмів на текстильні матеріали та здоров’я людини. За результатами проведеного дослідження встановлено, що препарати катамін АБ, метацид, та їх комбінація з силіконовим препаратом КЕ-119-215 доцільно використовувати для захисту текстильних матеріалів від шкідливої дії патогенних мікроорганізмів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/728
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V80_P143-149.pdf239,33 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.