Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/738
Название: | Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів |
Авторы: | Чорей, О. М. Іщенко, О. В. |
Ключевые слова: | polysaccharides cellulose starch polyvinyl alcohol biodegradable film полисахариды целлюлоза крахмал поливиниловый спирт биоразлагаемая пленка полісахариди целюлоза крохмаль полівініловий спирт біодеградабельна плівка |
Дата публикации: | 2014 |
Библиографическое описание: | Чорей О. М. Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів [Текст] / О. М. Чорей, О. В. Іщенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 50-57. |
Source: | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну |
Краткий осмотр (реферат): | Використано метод фізико-механічних випробувань, мікроскопічний аналіз та досліджено процес біодеструкції. В процесі досліджень встановлено, що в зразках з додаванням Na-КМК, міцнісні характеристики погіршуються. Для поліпшення міцності, але зменшення еластичності у композицію вводили Na-КМЦ. Плівку отримано з застосуванням сучасного полімерного обладнання. Додавання полісахаридів збільшує розривну міцність, зменшує подовження при розриві, знижує проникність плівок до парів води. Розширено спектри використання плівки у пакуванні та сільськогосподарській сфері, та подовжено термін деструкції порівнюючи з плівками на основі крохмалю. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/738 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
V80_P050-057.pdf | 786,61 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.