Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/806
Назва: Проблеми та перспективи інтеграції вищої освіти України в європейський освітній простір
Автори: Гращенко, І. С.
Янковой, Р. В.
Ключові слова: higher education
educational activities
integration processes
the European higher education area
высшее образование
образовательная деятельность
интеграционные процессы
единое европейское образовательное пространство
вища освіта
освітня діяльність
інтеграційні процеси
єдиний європейський освітній простір
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Гращенко І. С. Проблеми та перспективи інтеграції вищої освіти України в європейський освітній простір [Текст] / І. С. Гращенко, Р. В. Янковой // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну : матеріали V міжнар. наук.-практ. конф. "Ефективність організаційно-економічного механізму інноваційного розвитку вищої освіти України", 2 жовтня 2015 р. - 2015. - Спец. вип. : Серія "Економічні науки". - C. 352-363.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): В процесі проведення досліджень використано статистичний і техніко-економічний аналіз середовища діяльності вищих навчальних закладів Україні та ЕС, діагностиці національної та міжнародної освітньої системи. Проаналізовано умови та особливості формування ефективної інтеграції вищих навчальних закладів до європейського освітнього простору. Окреслено напрями та можливості вітчизняних вищих навчальних закладів, щодо підвищення їх ефективності та конкурентоспроможності на світовому ринку освітніх послуг, поліпшення рейтингу ВУЗів в міжнародній освітній системі. З метою інтенсифікації інтеграції вищої освіти Україні в європейський освітній простір, визначено напрями та опрацьовано інструментарій, завдяки якому, по-перше, забезпечиться збереження кращих традицій і стандартів вітчизняної освіти, по-друге, урахується орієнтація на принципи і цінності європейської культури та освіти. Показано як впливають інтеграційні процеси на ціннісні пріоритети в освіті та культурі. Визначено ряд кроків щодо гармонізації системи вищої освіти України з Європейською системою вищої освіти. Обґрунтовано необхідність застосування нових інформаційних технологій в поширенні знань. Визначено ключові показники ефективності ВУЗів на шляху реформування системи вищої освіти України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/806
Розташовується у зібраннях:Вісник КНУТД
Ефективність організаційно-економічного механізму інноваційного розвитку вищої освіти України

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V90sp_P352-363.pdf301,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.