Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/864
Название: Енергоефективна економіка: міжнародна практика податкового стимулювання її реалізації
Авторы: Скрипник, М. І.
Безверхий, К. В.
Ключевые слова: efficiency
economy
practice
taxes
incentives
benefits
энергоэффективность
экономика
практика
налоги
стимулирование
льготы
енергоефективність
економіка
практика
податки
стимулювання
пільги
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Скрипник М. І. Енергоефективна економіка: міжнародна практика податкового стимулювання її реалізації [Текст] / М. І. Скрипник, К. В. Безверхий // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 128-133.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто питання енергоефективної економіки з урахуванням міжнародної практики її реалізації. Виділено дві групи податкових інструментів зі стимулювання енергоефективності. Проаналізовано міжнародний досвід застосування податкових пільг та податки на використання енергії. Наведено приклади податкових пільг в країнах Європейського Союзу. Обґрунтовано, що механізм надання податкових пільг для впровадження енергоефективних технологій не повинен бути надто жорстким і інформація про можливість отримання пільг має бути загальнодоступною. Розглянуто приклади заміщення деструктивних податків податками на енергоносії. Обґрунтовано, що встановлення додаткових податків на енергоспоживання зменшує податковий тягар на населення, зокрема, шляхом скорочення виплат у формі страхових внесків і прибуткового податку. Відмічається роль неформального підходу до податкового стимулювання енергоефективної економіки з метою розвитку енергоефективної економіки в Україні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/864
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра фінансів та бізнес-консалтингу (ФБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V79_P128-133.pdf268,35 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.