Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/886
Название: Визначення амінокислотного складу колагену шкіряних відходів після процесу дехромування
Авторы: Борисенко, Ю. В.
Ключевые слова: collagen
leather waste
dechroming
amino acid composition
коллаген
кожевенные отходы
дехромирование
аминокислотный состав
колаген
шкіряні відходи
дехромування
амінокислотний склад
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Борисенко Ю. В. Визначення амінокислотного складу колагену шкіряних відходів після процесу дехромування [Текст] / Ю. В. Борисенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 245-249.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Використано метод рідинної іонообмінної колоночної хроматографії для аналізу амінокислотного складу колагену шкіри. Визначено та проаналізовано амінокислотний склад нативного колагену, колагену після пікелювання та колагену після дехромування системами (NH4)2SO4+ NH4OH та СО2+NH4OH. Показано, що амінокислотний склад дехромованого колагену зберігся на 97-97,7 % від пікельованого. Вперше встановлено за допомогою порівняльного аналізу амінокислотного складу нативного колагену, колагену після пікелювання та колагену після дехромування системами (NH4)2SO4+ NH4OH та СО2+NH4OH, що, в основному, колаген дерми дубленої шкіри, після вилучення хрому (ІІІ), зберігся за своєю первинною структурою. Практична значимість полягає у можливості подальшого застосування дехромованих відходів із збереженою первинною структурою колагену для одержання білоквмісних продуктів, зокрема, клею, гідролізатів, кормових добавок, білкових добрив.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/886
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V79_P245-249.pdf258,12 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.