Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/967
Название: Вплив скловолокна на термічну стійкість фільтрувальних текстильних матеріалів
Авторы: Пелик, Л. В.
Ключевые слова: thermal stability
filter fabric
bag filters
термическая устойчивость
фильтровальная стеклоткань
рукавные фильтры
термічна стійкість
фільтрувальна склотканина
рукавні фільтри
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Пелик Л. В. Вплив скловолокна на термічну стійкість фільтрувальних текстильних матеріалів [Текст] / Л. В. Пелик // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 2 (76). - C. 52-58.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Методика дослідження полягала у дослідженні термічної стійкості та дослідній експлуатації рукавних фільтрів із тканих фільтрувальних матеріалів на основі скловолокна на феросплавних заводах. Випробування рукавних фільтрів із тканих матеріалів проводилися на фільтрах рукавного відкритого типу з системою регенерації – зворотна продувка. Результати дослідження показали, що висока термічна стійкість фільтрувальної склотканини залежить від хімічної будови скловолокна і трьохкомпонентного політетрафторетиленового оброблення, нанесення якого зміцнило структуру скловолокна. Проаналізовано вплив хімічного складу, будови та властивостей фільтрувальних текстильних матеріалів на їх термічну стійкість та вперше запропоновано методологічні підходи, які дозволяють максимально приблизити процес їх термостаріння до реальних умов експлуатації в рукавних фільтрах. Наукова новизна полягає в тому, що вперше в умовах реальної експлуатації створено і спроектовано найбільш ефективні фільтрувальні термостійкі матеріали на основі скловолокна з урахуванням термічної стійкості при високих температурах. Практична значимість полягає в тому, що в результаті проведених досліджень створено нові фільтрувальні текстильні матеріали на основі скловолокна.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/967
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V76_P052-058.pdf287,24 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.