Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/975
Название: Технологічні особливості взуттєвих шкіряних матеріалів з мінеральним наповненням
Авторы: Козарь, О. П.
Коновал, В. П.
Wozniak, B.
Ключевые слова: leather
natural minerals
deformation
elongation
shaping
shape stability
кожа
природные минералы
деформация
удлинение
формообразование
формоустойчивость
шкіра
природні мінерали
деформація
видовження
формоутворення
формостійкість
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Козарь О. П. Технологічні особливості взуттєвих шкіряних матеріалів з мінеральним наповненням [Текст] / О. П. Козарь, В. П. Коновал, B. Wozniak // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 1 (75). - C. 91-99.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Використано загальновідомий метод затягування на затяжній машині на клей-розплав. Перед процесом затягування виконували зволожування заготовок, а після - волого-теплову обробку на установці прохідного типу. Проводили вимірювання деформації матеріалів по загальній довжині ліній і сторонам квадратів штангенциркулем під мікроскопом з точністю 0,1мм. У ході реалізації експерименту встановлено, що характер розподілу деформацій у всіх зразках союзок практично однаковий і навіть при max сумарній величині (12,3%) складає ~ 50% величини, яка рекомендується для інших шкір. Вид мінерального наповнювача суттєво не впливає на поперечні і поздовжні деформації при двоосному розтягненні. Окрім цього, характер перерозподілу структури волокон не залежить від місця розміщення деталей на шкірі і напряму зусилля. Досліджено характер впливу мінеральних наповнювачів на деформаційні властивості союзок чоловічих напівчеревиків при двоосному розтязі. Встановлені результати дадуть змогу прогнозувати забезпечення хорошої формостійкості взуття із шкір з мінеральним наповненням.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/975
Faculty: Факультет індустрії моди
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра технології моди (ТМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V75_P091-099.pdf481,89 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.