Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/993
Title: Вибір гнучких стратегічних методів управління підприємствами на основі використання їх здібностей до самоорганізації
Authors: Зайцева, О. І.
Keywords: flexible strategic management techniques
self-organization of enterprises
the damage of self-development life cycle of the enterprise
гибкие стратегические методы управления
самоорганизация предприятий
уровни самоорганизации
стадии жизненного цикла предприятия
гнучкі стратегічні методи управління
самоорганізація підприємств
рівні самоорганізації
стадії життєвого циклу підприємства
Issue Date: 2014
Citation: Зайцева О. І. Вибір гнучких стратегічних методів управління підприємствами на основі використання їх здібностей до самоорганізації [Текст] / О. І. Зайцева // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 1 (75). - C. 206-215.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Abstract: Використаний метод класифікації при дослідженні семантичних складових поняття «самоорганізація», метод синтезу та аналізу при визначенні поняття «самоорганізація», метод абстрагування при обґрунтуванні необхідності застосування гнучких стратегічних методів управління підприємствами. У ході дослідження виявлено, що процеси самоорганізації властиві для усіх складних соціально-економічних систем. Наголошено, що сучасні підприємства мають здібності не тільки до самоорганізації і саморегулювання, але й до відповідного впливу на зовнішнє середовище з метою власного життєзабезпечення і подальшого саморозвитку. А також запропоновано матрицю вибору гнучких стратегічних методів управління в залежності від рівнів самоорганізації підприємства і стадії його життєвого циклу. Обґрунтовано доцільність застосування науково-методичного підходу до вибору гнучких стратегічних методів управління підприємствами на різних етапах життєвого циклу з урахуванням їх здібностей до самоорганізації. В результаті проведеного дослідження запропоновано матрицю вибору гнучких стратегічних методів управління в залежності від рівнів самоорганізації бізнес-процесів на підприємстві і доцільного та ефективного застосування даних методів в залежності від життєвого циклу підприємства.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/993
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
V75_P206-215.pdf255,5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.