Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12154
Title: Дослідження впливу формальдегіду на амінокислотний склад відпрацьованих зольних розчинів
Authors: Ліщук, В. І.
Issue Date: 2005
Citation: Ліщук В. І. Дослідження впливу формальдегіду на амінокислотний склад відпрацьованих зольних розчинів [Текст] / В. І. Ліщук // Легка промисловість. - 2005. - № 1. - С. 45-47.
Source: Легка промисловість
Abstract: Influence of methods unhairing and liming on aminoacid composition of waste liquors is investigated. It is shown, that use of formaldehyde during an immunization of the hair by calcium hydroxide promotes decrease in them of total of amino acids, including diaminocarbonic, aminodicarbonic and sulfur amino acid. lt is established, that with participation of formaldehyde and of awake groups of aboveenumerated amino acids and -SOH and-SH groups in frame of keratin are formed the communications, which supplementary steady against action of alkaline reagents. These communications promote safety of a hair and the protection of environment.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12154
Appears in Collections:Журнал «Легка промисловість»
Наукові публікації (статті)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
LP_2005_N1_P045-047.pdf1,44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.