Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1334
Title: Удосконалення конструктивного устрою та технології виготовлення чоловічих головних уборів із шкіряних матеріалів з використанням біоактивних компонентів
Authors: Гірак, О. В.
Артеменко, Т. П.
Березненко, М. П.
Keywords: headwear
leather materials
bioactive components
autonomous part
antimicrobial properties
головные уборы
кожматериалы
биоактивные компоненты
автономная часть
антимикробные свойства
головні убори
шкірматеріали
біоактивні компоненти
автономна частина
антимікробні властивості
Issue Date: 2015
Citation: Гірак О. В. Удосконалення конструктивного устрою та технології виготовлення чоловічих головних уборів із шкіряних матеріалів з використанням біоактивних компонентів [Текст] / О. В. Гірак, Т. П. Артеменко, М. П. Березненко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки". - 2015. - № 6 (92). - C. 200-205.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки"
Abstract: Розроблено головні убори з натуральної та штучної шкіри із використанням наномодифікованих компонентів з антимікробними властивостями, розроблено технологію пакетування головних уборів з використанням знімних додатків. Досліджено в’язкопружні властивості вихідних шкірматеріалів методами скручування, згину, динамічного випробування з використанням установок ПВМВММС-1, ПТ-2, ПВЖЗ,УДМ-1. Визначені раціональні, економічно доцільні параметри дублювання шкірматеріалів. На основі комплексних досліджень визначені важливі для процесу проектування в’язкопружні властивості натуральних та штучних шкір та пакетів матеріалів на їх основі; запропонована удосконалена конструкція та варіанти обробки головних уборів з автономними елементами поліфункціонального призначення. Вперше вирішена задача надання виробам поліфункціональних властивостей для захисту голови від впливу зовнішнього та внутрішнього середовищ, розроблено конструктивний устрій та технологію виготовлення головних уборів зі шкірматеріалів з автономною частиною. Розроблений оригінальний конструктивний устрій головного убору із шкірматеріалу зі знімними внутрішніми елементами, які забезпечують необхідні гігієнічні властивості та захист від шкідливого мікробного середовища за рахунок використання біоактивних компонентів.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1334
Faculty: Факультет індустрії моди
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра моди та стилю (МС)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
V92_P200-205.pdf285,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.