Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25702
Назва: Сучасні напрями психотерапії: гуманістична психологія
Інші назви: Modern trends in psychotherapy: humanistic psychology
Автори: Калініченко, Єгор
Колодяжна, Алла Володимирівна
Ключові слова: самореалізація
особистісно-орієнтована терапія
психологічне благополуччя
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Донбаська національна академія будівництва і архітектури
Бібліографічний опис: Калініченко Є. Сучасні напрями психотерапії: гуманістична психологія / Є. Калініченко, А. В. Колодяжна // Вища технічна освіта ХХІ століття: виклики, проблеми, перспективи : збірник наукових праць за матеріалами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Краматорськ - Івано-Франківськ, 14-15 грудня 2023 року. – Краматорськ - Івано-Франківськ : ДонНАБА, 2023. – С. 149-152.
Короткий огляд (реферат): Гуманістична психологія наголошує на кількох ключових аспектах у своєму практичному застосуванні. По-перше, вона зосереджується на вивченні кожної людини як унікальної та взаємопов'язаної сутності, беручи до уваги її внутрішні мотиви, ідеї та цінності. По-друге, визнає, що людина прагне до самореалізації та самовдосконалення протягом усього життя. По-третє, підкреслює, що люди володіють свободою волі і здатні приймати рішення, які можуть впливати на їхнє життя і змінювати його на краще. По-четверте, гуманістична психологія визнає, що люди перебувають у стані постійного розвитку і завжди еволюціонують. Індивіди формують власний образ "Я", усвідомлюють свої здібності та якості. Нарешті, гуманістична психологія надає пріоритет творчому аспекту людських істот, підтримуючи індивідуальне самовираження та індивідуальність. Вона визнає творчість як засіб для особистісного зростання. Загалом, гуманістична психологія підкреслює важливість розуміння та сприяння цілісному розвитку особистості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25702
Faculty: Факультет мистецтв і моди
Department: Кафедра професійної освіти в сфері технологій та дизайну
Розташовується у зібраннях:Кафедра професійної освіти в сфері технологій та дизайну (ПОСТД)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Калініченко_Єгор_Колодяжна_Алла.pdf360,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.