Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3667
Назва: Діагностування структурно неоднорідних середовищ з гістерезисною квадратичною нелінійністю та релаксацією
Автори: Лісовець, С. М.
Скрипник, Ю. О.
Дата публікації: 2011
Бібліографічний опис: Лісовець С. М. Діагностування структурно неоднорідних середовищ з гістерезисною квадратичною нелінійністю та релаксацією [Текст] / С. М. Лісовець, Ю. О. Скрипник // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2011. - № 6 (62). - C. 27-33.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): Розглянуто розповсюдження пружних хвиль в структурно неоднорідних середовищах з гістерезисною квадратичною нелінійністю та релаксацією. Показано, що розподіл м’яких дефектів-включень по релаксаційним частотам дозволяє контролювати параметри таких дефектів. Наприклад, можна виявити зміну середнього розміру зерна в полікристалічних матеріалах в результаті термічної або механічної обробки (навантаження) цих матеріалів. Також показано, що для вимірювання невеликих змін акустичних параметрів пружної хвилі необхідно застосування високочутливих методів вимірювання, які дають можливість звести до мінімуму вплив власних електричних нелінійних спотворень електронних блоків та схем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3667
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V62_P027-033.pdf441,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.